31/1/12

Αναστολή Λειτουργίας

Λόγω μεταστέγασης του Ά Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά,
που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τον Π.Ο.Σ
και αδυναμίας (;) του Δήμου Πειραιά
να μας διαθέσει άλλη αίθουσα για να συνεχίσουμε το έργο που προσφέρουμε στην Πειραϊκή νεολαία επί 66 συναπτά έτη,
το Δ.Σ του Π.Ο.Σ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αναστείλει μερικώς την λειτουργία του Ομίλου, μέχρι να βρεθεί αίθουσα που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του.

Το Δ.Σ

6 σχόλια:

  1. Ηλίας Κουρκουνάκης31 Ιανουαρίου 2012 στις 7:47 μ.μ.

    Εξαιρετικά δυσάρεστα τα νέα για έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας, με πολλά μέλη του οποίου έχω υπάρξει φίλος. Αντί για αναστολή της αγωνιστικής και προπονητικής του δραστηριότητας όμως, θα πρότεινα μεταφορά δραστηριοτήτων σε δημόσιους χώρους. Για παράδειγμα, διασυλλογικοί αγώνες μπορούν να διεξαχθούν και στην κεντρική πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, όπου παλιότερα διεξήχθησαν τελικοί Ελλάδος και διεθνείς αγώνες (χρειάζεται μόνο λίγη χαμαλοδουλειά στη μεταφορά υλικού και συμφωνία με άλλες ομάδες, κάτι που νομίζω είναι ρεαλιστικό). Επίσης, μπορούν να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους, υπό μορφή διαμαρτυρίας, π.χ. μοιράζοντας στον κόσμο σχτικό διαφημιστικό υλικό.

    Δείχνοντας την συνεχιζόμενη ενασχόληση των νέων με το σκάκι, μπορεί να αναδειχθεί η ανάγκη ανεύρεσης νέου χώρου για το ιστορικό σωματείο, ενώ με αναστολή της λειτουργίας του δύσκολα θα επιτευχθεί κάτι θετικό και πιθανότερο είναι να αγνοηθούν οι ανάγκες του Π.Ο.Σ. από τους αρμόδιους. Προφανώς, είμαι κι εγώ διατεθειμένος να συμμετάσχω προσωπικά σε παρόμοιες εκδηλώσεις, π.χ. σιμουλτανέ ή διαλέξεις σε δημόσιο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιλαμβάνομαι ότι η μερική αναστολή της λειτουργίας του Π.Ο.Σ. σε συνδυασμό με την ανάδειξη των σημαντικών επιτυχιών του σωματείου κατά το έτος 2011 αποτελεί το έσχατο μέσο πιέσεως προς το Δήμο Πειραιώς, ούτως ώστε οι αρμόδιοι να αντιληφθούν τις αληθινές διαστάσεις του προβλήματος και να δώσουν λύση.
    Ως μισός Πειραιώτης και ως Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. θλίβομαι για το ξεσπίτωμα του αρχαιότερου ελληνικού σκακιστικού σωματείου και προσφέρομαι για οιαδήποτε συνδρομή, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Σ. κρίνει ότι μπορώ να προσφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακατανόητη και απαράδεκτη η πρόφαση του δήμου ότι δεν έχει αίθουσα να στεγάσει τις δραστηριότητες του ιστορικού σας συλλόγου. Πολύ λυπηρή η απόφασή σας να αναστείλετε τη λειτουργία σας για κάποιο χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι πάντοτε υπάρχει η λύση των αιθουσών των σχολείων της περιοχής σας. Και ο σκακιστικός Πανιώνιος για παράδειγμα τόσα χρόνια σε σχολείο στεγάζεται και είναι μια χαρά (η αίθουσα και οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων του εντός έδρας είναι απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω οι καλύτερες που υπάρχουν σε σύγκριση με άλλα σκακιστικά σωματεία της Αττικής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αποφαση αυτη του Δημου αποτελει μια ακρως δυσαρεστη εξελιξη.
    Επεκτεινοντας την προταση του "Ημερολογιο Καταστρωματος", η τακτικη της συστεγασης αποτελει μια διεξοδο και μπορει να γινει με διαφορα προσωπα ακομη με υπαρχοντα τμηματα του Δημου Πειραια.
    Για παραδειγμα ο ΣΟ Πετρουπολης στεγαζοταν (ή στεγαζεται ακομη δεν ξερω) σε αιθουσα της μπαντας του Δημου Πετρ. και γινοταν ετεροχρονισμενη χρηση της αιθουσας.
    Κοιταξτε και προς ΟΛΠ, ΣΕΦ μερια αν εχουν καποιο χωρο που μπορουν να διαθεσουν.
    Δεν ξερω αν θα βοηθουσε και μια συγκεντρωση υπογραφων (το οποιο μπορει να γινει και ηλεκτρονικα πχ http://www.gopetition.com)
    Καλη δυναμη
    Σ.Φα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε όλους σας για την στήριξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχόμαστε στον Π.Ο.Σ. να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του και να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του απρόσκοπτα.



    Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων
    www.anogiachess.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή