12/12/12

Τα παιδιά του Πειραιά..

-->
Αναχωρεί την Παρασκευή 15/12/12 η αποστολή της νεανικής ομάδας του Πειραϊκού Ομίλου Σκακιστών για την Πάτρα προκειμένου να εκπροσωπήσει την πόλη μας  στο 5ο Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.
Τα παιδιά του Πειραιά ετοιμάζουν βαλίτσες και ελπίζουν να επιστρέψουν από την Πάτρα γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Σημειώνεται ότι, θα είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστούν την περσινή κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα καθώς  η φετινή ομάδα είναι «μικρή»  ηλικιακά (θα αγωνίζεται και του χρόνου με την ίδια ακριβώς σύνθεση).
Μ’ αυτή την ομάδα όμως δεν μπορεί να κάνει κανείς προγνωστικά καθώς μας έχει εκπλήξει πολλές φορές ευχάριστα και έχει αποδείξει ότι δεν υστερεί σε ταλέντο και αγωνιστικότητα καθώς στις τάξεις της διαθέτει παιδιά που πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα και έχουν κατακτήσει πολλές φορές όχι μόνο θέσεις μέσα στην εξάδα αλλά και Πρωταθλήματα Ελλάδος. Το κυριότερο απ’ όλα όμως είναι ότι είναι μια παρέα που απολαμβάνει την ενασχόλησή της με το πνευματικό αυτό άθλημα.      
Για την ιστορία η μάχη για την πρόκριση κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική ως εξής:
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 με άνετη επικράτηση στον τελευταίο γύρο επί της ομάδας του ΣΟ Αιγάλεω (η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πρώτη θέση και ευελπιστούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αττικής) με σκορ  4 ½ - 1 ½  κατέλαβαν την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Αττικής και προκρίθηκαν στο 5ο Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που θα λάβει χώρα στην Πάτρα (15-17/12/2012).
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί καθώς η Φένια (Νεοκοσμίδη) έδωσε από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα μας με νίκη επί της Παλιούρα. Ακολούθησε η ισοπαλία του Νικόλα (Σιδηρόπουλου) με τον Δρακόπουλο.  Η νίκη του Καλόφωνου επί του Νίκου (Καρακατσάνη) ανέβασε την αγωνία στο κατακόρυφο – για λίγο όμως -  καθώς ακολούθησε η επικράτηση του Γιώργου (Αλεξάκη) επί του Καραγιάννη και συνέχεια η νίκη του Δημήτρη (Αλεξάκη) επί του Κατωπόδη (Ο Δημητράκης μας κατάφερε να «κρατήσει» την 6η σκακιέρα με το απόλυτο σκορ 6/6!! ). Τελευταία τελείωσε η Βίκυ (Μανωλοπούλου) η οποία επικρατώντας της  Λιάππη ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη της ομάδας μας.


Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά μας και πολλές ευχές για νέες επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Πειραιάς θα πρέπει να είναι περήφανος διότι αυτά τα παιδιά εκτός από ταλέντο διαθέτουν και ήθος!
Ευχόμαστε να επαναληφθούν οι σκηνές που ζήσαμε όλοι μαζί στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα. Ραντεβού λοιπόν (εκτός από κάθε Παρασκευή στην Ανδρούτσου 91) και στην Πάτρα (15-17/12). Καλή επιτυχία λοιπόν Νικόλα (Σιδηρόπουλος), Νίκο (Καρακατσάνης), Γιάννη (Νεοκισμίδης), Γιώργο (Αλεξάκης), Δημήτρη (Αλεξάκης), Βίκυ (Μανωλοπούλου) & Φένια (Νεοκοσμίδη) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου