10/5/14

Χρυσό & Αργυρό για τα παιδιά του Πειραιά

Με ένα Χρυσό & ένα Αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από την Ερέτρια (Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι - 25-27/04-2014) η αποστολή του Πειραϊκού.
Πρωταθλητής Ελλάδος 2014 αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλεξάκης (ΠΠΓ. Ιωνίδειος Πειραιά -Α΄Γυμν.) ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Αλεξάκης (28ο Πειραιά -Ε΄Δημ.) - έχοντας πλέον εδραιώσει τη θέση τους στο σκακιστικό στερέωμα και έχοντας εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας και σε διεθνείς αγώνες.

Αξιόλογη ήταν η προσπάθεια και των υπολοίπων παιδιών του Συλλόγου μας: Γεωργαντζής Κ. (Α' Γυμν), Γεωργίου Χ. (Α' Γυμν), Μπιχάκης Γ. (Α' Γυμν), (που αγωνίστηκαν επίσης μαζί με τον Γ. Αλεξάκη με την ομάδα της Ιωνιδείου η οποία -μετά το χρυσό μετάλλιο στην Αττική- κατέλαβε την 5η θέση αν και διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο), Δέδες Π. (Στ' Δημ), Κλάππας Κ. (Δ' Δημ), Παπαδόπουλος Δ. (Ε' Δημ), Ψωφίμη Μηλιά (Γ' Γυμν). Στα ομαδικά αγωνίστηκε και ο Σιδηρόπουλος Ν. με το Λύκειο Καλλίπολης που κατέλαβε την 5η θέση (2η στην Αττική). Guest star η εκκολαπτόμενη και πολλά υποσχόμενη μικρή μας Παπαδοπούλου Μαρ. (Νήπια) καθώς και ο παρατηρητής των αγώνων Αλέξανδρος…

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες σκακιού πλαισιώθηκαν (όπως πάντα) από αμφίρροπα ματς ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τουρνουά UNO και βουτιές στην πισίνα. Στο ευρύτερο πλαίσιο των εκδηλώσεων εντάχθηκε και το πάρτι γενεθλίων του Δημήτρη.
Η παρουσία όλων των παραπάνω παιδιών αποτελεί τιμή για το Σύλλογό μας καθώς εκτός από σκακιστική αξία διαθέτουν και ήθος. Καλές επιτυχίες λοιπόν παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου